FRESH

Копањето низ архивата го продолжуваме со преносот на 4-от натпревар од големото финале од онаа, локаут сезона која се играше само 99-та (прескокнувајќи ја есента и дел од зимата 98-ма). Финале меѓу Никси и Спарси по кое...
Повеќе...
Oд МакНБА архивата успеавме да го ископаме и ова видео, снимено пред 23 години кога МТВ својот НБА материјал го „набавуваше“ од EuroSport и кога Филе и Калински беа тандемот задолжен за тешката задача наречена „Изговор...
Повеќе...
Летото е резервирано за гостувањата на актуелните и поранешните НБА фаци на најпопуларните ТВ шоуа во САД, мисија од која изминатава недела беа и Стеф, кој гостуваше кај Елен Деџенерис и Шек и Дивиот, кои ја пополнија...
Повеќе...
Oд МакНБА архивата...
Повеќе...
Повеќе...
Дру од овој месец е НБА шампион, титула која може да си ја додаде при новите лекции кои ќе им ги дели на копиљаците по баскет терените низ Америка. Титулата на Кавси беше и повод да снимат набрзинка ново спотче со...
Повеќе...
Жив резил е што не се стигна да се постира нешто за финалето. Резил кој не се мие со видеово погоре, но сепак вреди да се проба :)
Повеќе...
Со победата од 93:89 среде Оукленд тимот на Кливленд го комплетираше пресвртот за историја во НБА финалето и со конечни 4:3 ја освои својата прва воопшто титула во клупската историја.
Повеќе...
Еден од најтажните денови за мене, а и за многумина кои растеа со него, е 07.06.1993 година и денот кога останавме без Дражен Петровиќ. Ден кој никогаш не може да се памети по добро и ден на кој редовно се потсеќаме...
Повеќе...
Бидна и тоа, дур го чекаме Вуна да се врати од дооолгата печалба и макнба подмладокот да се пицне за во студио, им поминав на кафе на Стречерси (без Караџа). Емисијата ја снимивме набрзинка, со цел да биде монтирана...
Повеќе...
NBA Rezultati